Domenii: Infrastructură socială

Autorul propunerii: Proca Maricica

Descriere: O prioritate ce ține de infrastructura socială este construcția unui podeț de legătură peste râulețul afluent al Râului Bălțata, care se scurge din râpa de la izvor. Acest podeț de legătură este strict necesar de restabilit pentru a asigura calea directa de acces pe trotuarul aferent drumului central L455, aferent podului existent din centrul localității. În prezent trotuarul care se întrerupe pe malul râulețului creează incomodități pietonilor care sunt nevoiți să traverseze această porțiune, ieșind la drumul central și traversând podul central al drumului L455, ceea ce creează nesiguranță și pune sub semn de întrebare securitatea la trafic, fluxul de mașini fiind foarte intens și periculoasă pentru viața și sănătatea cetățenilor.

Beneficiarii acestui proiect sunt cei peste 5 mii de locuitori, inclusiv cei 500 de elevi, ce zilnic traversează această porțiune de trotuar, mergând spre liceu, Centru pentru Copii și localitate.

Construcția acestui podeț este strict necesară pentru locuitorii și oaspeții urbei, dar și va crea un design agreabil și va alcătui o parte componentă din arhitectura parcului central.

Bugetul total al propunerii: 136.290,00 lei