Cei peste 180 de copii care frecventează grădinița-creșă „Viorel și Viorica” din satul Budești, municipiul Chișinău au un nou teren de joacă după ce aici au fost instalate tobogane moderne, achiziționate prin intermediul programului de bugetare participativă. Activitatea este de realizată de IDIS „Viitorul”, cu susținerea financiară a Primăriei satului Budești și Ministerul de Externe al Cehiei prin intermediul Agora Central Europe.

Preșcolarii au tobonage noi deoarece majoritatea toboganelor existente pe terenurile de joaca ale grădiniței sunt vechi (încă din 1981), uzate, distruse de timp și chiar periculoase. Prin acest proiect echipa companiei SRL „Rovas” a instalat la grădiniță leagăne, balansoare, togobane, carusel și alte elemente de joacă. În același timp, de amenajarea teritoriului a fost responsabilă administrația grădiniței „Viorel și Viorica”, împreună cu părinții copiilor care o frecventează.

„Prin propunerea cetățenilor de a avea noi tobogane la grădiniță am reușit să realizăm o prioritate a comunității. Totodată, am învățat anumite lecții și am încercat să le inspirăm oamenilor încrederea de a se implica activ în realizarea obiectivelor de importanță socială”, a subliniat Nina Costiuc, primarul satului Budești.

„Părinții și-au dorit mult acest teren pentru noi și ne-am propus să fie un proiect nu doar pentru copii care actualmente frecventează instituția, dar și a viitorilor beneficiari. De accea, am considerat că este un proiect destul de benefic și le mulțumim mult care au realizat acest proiect pentru că, cu siguranță, copiii vor fi încântați”, este de părere directoarea grădiniței „Viorel și Viorica”, Ludmila Ganganu.

Bugetul proiectului constituie 180 mii lei, dintre care 100 mii lei sunt parte a bugetului local din Budești, iar 80 mii au fost oferiți de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe prin AGORA Central Europe în cadrul proiectului de bugetare participativă.

……………..

Proiectul „Bugetare participativă – instrument eficient pentru participarea cetățenească în Moldova” este implementat de Agora Central Europe, IDIS „Viitorul”, Primăria orașului Ialoveni și Primăria satului Budești, cu susținerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe în cadrul programului „Transition Promotion”. Află mai multe pe www.bugetareparticipativa.viitorul.org 

Pentru detalii, contactaţi Ana – Maria Veverița: ana.veverita@viitorul.org sau la numărul de telefon (0 22) 221844.