EDIȚIA 2023

Rezumatul proiectului

Proiectul „Parc Cleiman” presupune: •plantarea arborilor și arbuștilor (coniferi și foioși) aduși și sădiți cu propriul pământ (copaci de 2 m înălțime și mai mult, cu coroană bine formată); •repararea, betonarea și dotarea terenului de joacă existent cu nisipieră, balansoar, carusel, topogan și dale de cauciuc; Beneficiari ai acestui parc vor fi orientativ peste 200 de familii din regiune. Este un sector tânăr cu mulți copii care au nevoie de un spațiu comun de joacă ca să nu se mai joace în stradă.

Descrierea detaliată a propunerii de proiect

Proiectul „Parc Cleiman” este unul important pentru regiunea dată din motiv că nu există un alt parc în apropiere. De acest proiect ar putea beneficia aproximativ peste 200 de familii.  Este un sector tânăr, cu mulți copii, o regiune în care populația crește. Parcul unește oamenii, copii socializează și nu sunt nevoiți să se joace în stradă. Amenajarea și dotarea parcului existent ar face locul dat mult mai atractiv și sigur pentru locuitorii regiunii.

Ne propunem: plantarea arborilor și arbuștilor (coniferi și foioși) aduși și sădiți cu propriul pământ (copaci de 2 m înălțime și mai mult, cu o coroană bine formată); repararea, betonarea și dotarea terenului de joacă existent cu nisipieră, balansoar, carusel și topogan. Spațiul terenului de joacă este în pantă, dar ne dorim ca el să fie betonat și nivelat astfel ca să nu mai fie înclinat. Această etapă ne va permite să instalăm un topogan fixat la nivelului platformei create.

Oamenii din acest sector își doresc un parc cu mulți copaci la umbra cărora poți să stai și să petreci timpul alături de copii. Un parc care să arate bine în toate anotimpurile datorită arborilor coniferi care sunt veșnic verzi și diverselor specii de copaci și arbuști de un colorit variat. După plantarea arborilor și arbuștilor care deja au o coroană frumoasă și o înălțime mult peste înălțimea unui om vrem ca parcul să prindă culoare de parcă copacii au fost plantați încă la inițierea lui. O necesitate este irigarea parcului, pentru că  mulți copaci au fost plantați dar majoritatea s-au uscat din cauza secetei. O soluție ar fi conectarea parcului la  sistemul de apă centralizat.

Din păcate bugetul e limitat dar ne-am dori în viitor un teren de volei, alei betonate și o zonă cu masă și scaune. La topogane, leagăne, sistemul „workout” și balansoar dorim să fie montate plăci de cauciuc pentru siguranța copiilor.

Bugetul total al proiectului 161030 MDL