EDIȚIA 2023
Rezumatul proiectului
Scopul proiectului propus constă în renovarea fântânei învechite și deteriorate de mult timp. Fântâna se afla în centrul satului Budești, la marginea drumului central. Renovarea consta în SCHIMBAREA 1. Acoperișului cu detaliul de înfrumusetare (colac de marmora cu îngerași) 2. Colacului fântânei 3. Gardului 4. Teritoriului de amplasament a fântânei (beton) și ADĂUGAREA 5. Pompei mecanice 6. Robinetului 7. Canuței din aluminiu prinse cu lanțisor Foișorul va fi în forma de hexagon, cu plăci de sprijin, colacul din marmoră, acoperișul din metal acoperit cu nastil și cu gard din plase metalice. Fântâna va avea pompă mecanică cu dozare, robinet și cănută din aluminiu.
Descrierea detaliată a propunerii de proiect

Scopul renovării fântânii aflate în centrul satului este bazat, în primul rand, pe necesitățile locuitorilor. Majoritatea sătenilor ar fi bucuroși să dețina o sursa de apă potabilă, care nu va necesita mult efort pentru a fi extrasă din fântâna. (luând în considerație faptul ca în sat locuiesc oameni în vârstă.)

În al doilea rând, odată renovată, fântâna va avea un aspect mai prezentabil și atragător, ce ar corespunde centrului satului Budești. De asemenea, luând în considerație localizarea fântânei (la marginea drumului principal), mulți trecători și șoferi în deplasare ar avea posibilitatea să se oprească și să-ți potolească setea sub umbra nucului.

Din utilaje și echipamente ar fi necesare cuiele, perforator și aparat de sudat.

Bugetul total al propunerii de proiect 106.525 MDL