EDIȚIA 2023

Rezumatul proiectului

Primăria întâmpină dificultăți în menținerea corespunzătoarea a spațiului public, atât în sezonul cald și în perioada rece. Angajații spații verzi ai Primărie cu greu fac față volumului mare de lucru. Tractorașul ar fi o soluție, un echipament performant cu numeroase avantaje, pentru suprafețe mari de iarbă și poate fi echipat suplimentar cu lamă pentru zăpadă, perii, este ideal pentru menținerea sapațiului public.

Descrierea detaliată a propunerii de proiect

Administrația publică locală Budești, întâmpină dificultăți în menținerea corespunzătoarea a spațiului public, atât în sezonul cald cât și în perioada rece. Angajații serviciului spații verzi ai Primărie, cu greu fac față volumului mare de lucru. Tractorașul de tuns iarba  ar fi o soluție, deoarece este un echipament necesar acolo unde exista o suprafața mare de gazon care trebuie tunsă periodic, cu autonomie și cu mecanism de funcționare avansat și complex. Acest dispozitiv vine cu numeroase avantaje, printre care pot fi menționate: timpul necesar pentru tunderea zonei verzi se reduce la jumatate, comparativ cu cel al mașinilor de tuns convenționale, este ușor de manevrat și de întreținut, poate fi echipat cu remorcă, lamă pentru zăpadă, perii, este ideal pentru pentru menținerea spațiilor publice.

În scopul păstrării unui aspect salubru al domeniului public din satul Budești, este necesar de pus în funcțiune tehnică de muncă  perfomantă. Cu acest tractoraș va fi posibil de realizat mai multe activități, printre care cele mai importante fiind:

  1. Cosirea mai rapidă a ierbii, inclusiv a ambroziei din spațiile publice;
  2. Rănirea zăpezii pe trotuare și ograda instituțiilor publice, cu ajutorul lamei.

Drept rezultat, așteptăm  ca  suprafețele de teren aflate in proprietate publică să fie tunse și curățate la timp, iar iarna cand ninge ambudent, trotuarele și la necesitate ograzile instituțiilor publice  să fie dezăpezite la timp.

Bugetul total al proectului 160000 MDL