Cetățenii orașului Ialoveni şi-au desemnat proiectul câștigător care urmează să fie realizate cu ajutorului bugetului participativ dintre cele 13 proiecte declarate eligibile şi intrate, astfel, în etapa de vot. Procedura de votare pentru propunerile înscrise în proiectul de bugetare participativă în orașul Ialoveni s-a încheiat pe 11 noiembrie. Propunerile au declarate eligibile și validate de către membrii Grupului de lucru.

Cele 13 proiecte pe care cetăţenii din orașul laloveni le-au votat pentru oraşul lor se încadrează în domeniile: mobilitate urbană, infrastructură socială, cultură, amenajarea spațiilor publice, terenuri și locuri de joacă, educație și smart city .

Proiectul care a acumulat cele mai multe voturi din partea cetățenilor este „Amenajarea unui teren sportiv multifuncțional pe strada Păcii” care a acumulat în total 319 voturi. Terenul sportiv multifuncțional va fi amenajat cu spații speciale pentru practicarea fotbalului, baschetului și voleiului pentru toți cetățenii care trăiesc pe această stradă și ceilalți locuitori ai orașului Ialoveni.

Pe locul doi s-a clasat proiectul de amenajare a unui spațiu amenajat pentru lectură „Sub căciula lui Guguță” cu un numărul total de 299 voturi, iar pe locul trei – proiectul „Amenajarea sensului giratoriu” care a acumulat 165 de voturi.

Proiectul „Amenajarea unui teren sportiv multifuncțional pe strada Păcii” urmează să fie realizate până în luna mai 2020. Mai multe informații pe http://bugetareparticipativa.viitorul.org/ialoveni

Proiectul „Bugetare participativă – instrument eficient pentru participarea cetățenească în Moldova” este sprijinit financiar de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe și implementat de AGORA CENTRAL EUROPE, IDIS „Viitorul”, Primăria orașului Ialoveni și Primăria satului Budești.

Numărul total de voturi pentru proiectele de bugetare participativă în orașul Ialoveni

Nr. Denumirea proiectului

Numărul de voturi

1.        Amenajarea unui teren sportiv multifuncțional pe strada Păcii 319
2.        Spațiu amenajat pentru lectură „Sub căciula lui Guguță” 299
3.        Amenajarea sensului giratoriu 165
4. Indicatoare solare 112
5. Colectarea selectivă a deșeurilor 107
6. Construcția unui teren de joacă pe strada Ismail 84
7. Iluminarea stradală cu console LED 84
8. Instalaţii în formă de arbori cu baterii solare 64
9. Instalarea indicatoarelor stradale și turistice 61
10. Tablă de șah în parc 52
11. Amenajarea unui teren de joacă pe strada Mihai Viteazul 48
12. Amenajarea unui teren skateboard 48
13. Panouri electronice informative -21

 

Comunicatul de presă vezi aici: Cetățenii orașului Ialoveni au ales proiectul câștigător implementat din bugetul participativ