Locuitorii din Ialoveni vor avea parte în cel mai scurt timp de un teren multifuncțional de sport de 800 m2 după ce cetățenii din acest oraș au decis cu ajutorul bugetului civic cum să investească 10 mii de euro în dezvoltarea locală. Activitatea este de realizată de IDIS „Viitorul”, cu susținerea financiară a Primăriei orașului Ialoveni și Ministerul de Externe al Cehiei prin intermediul Agora Central Europe, în cadrul proiectului „Bugetare participativă – instrument eficient pentru participarea cetățenească în Moldova”.

Astfel, cetățenii de la Ialoveni, împreună cu administrația publică locală au reușit să amenajeze unui teren sportiv multifuncțional pe strada Păcii cu o suprafață de 800 m2. Terenul sportiv multifuncțional este amenajat cu spații speciale pentru practicarea fotbalului, baschetului și voleiului pentru cei 520 de cetățeni care trăiesc pe această stradă și ceilalți locuitori ai orașului Ialoveni.

„Proiectul stadionului multifuncțional din strada Păcii a fost selectat în urma votării din partea cetățenilor din orașul Ialoveni ca fiind cel mai râvnit proiect, de un impact major pentru locuitorii din zonă, care sunt extrem de recunoscători pentru rezultatele obținute”, spune Carolina Nofit, autoarea proiectului de bugetare participativă din orașul Ialoveni.

„Mulțumim partenerilor, Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe, AGORA, IDIS „Viitorul”, pentru promovarea acestui proiect. Suntem siguri că atragerea proiectelor similare v-or aduce prosperitate pentru întreaga comunitate”, a subliniat primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu.

Bugetul proiectului de amenajare a terenului multifuncțional de sport constituie 298 mii lei, dintre care 211 mii lei sunt parte a bugetului local din Ialoveni, iar 87 mii au fost oferiți de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe.

……………..

Proiectul „Bugetare participativă – instrument eficient pentru participarea cetățenească în Moldova” este implementat de Agora Central Europe, IDIS „Viitorul”, Primăria orașului Ialoveni și Primăria satului Budești, cu susținerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe în cadrul programului „Transition Promotion”. Află mai multe pe www.bugetareparticipativa.viitorul.org

Pentru detalii, contactaţi Ana – Maria Veverița: ana.veverita@viitorul.org sau la numărul de telefon (0 22) 221844.