Locuitorii din orașul Ialoveni vor avea începând din vara anului curent un nou loc pentru practicarea sportului. Este vorba de terenul sportiv multifuncțional amenajat pe strada Păcii prin intermediul programului de bugetare participativă, realizat în premieră în oraș. Proiectul a întrunit cel mai mare număr de voturi, acumulând 319 de voturi din 598 oferite în total și a fost ales câștigător în luna noiembrie 2019 pentru a fi implementat de administrația publică locală împreună cu comunitatea.

Proiectul care a acumulat cele mai multe voturi din partea cetățenilor este „Amenajarea unui teren sportiv multifuncțional pe strada Păcii” care a acumulat în total 319 voturi. Terenul sportiv multifuncțional va fi amenajat cu spații speciale pentru practicarea fotbalului, baschetului și voleiului pentru toți cetățenii care trăiesc pe această stradă și ceilalți locuitori ai orașului Ialoveni.

Dorim să modernizăm terenul sportiv situate pe strada Păcii. Specificăm că la moment terenul este într-o stare deplorabilă, ceea face imposibil utilizarea acestuia conform destinației directe și anume practicarea sportului. Astfel dorim să fie asamblat gazon artificial, porți pentru fotbal, urne pentru basketball și plasă pentru volei. Aceste modernizări importante vor influența benefic tinerii de a practica sportul și a duce un mod sănătos de viață. Totodată, alături de acest teren este un spațiu liber care ar putea servi drept teren de joacă pentru copii, în special pentru cei care frecventează grădinița «Andrieș», care se află în preajmă”, povestește autoarea proiectului, Carolina Nofit.

Proiectul „Amenajarea unui teren sportiv multifuncțional pe strada Păcii” urmează să fie realizate până în luna mai 2020 și are un buget total de 200 mii lei.

………….

Proiectul „Bugetare participativă – instrument eficient pentru participarea cetățenească în Moldova” este sprijinit financiar de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe și implementat